Η Συλλογή Σωτήρη Φέλιου συμμετέχει στη μεγάλη έκθεση-αφιέρωμα «Η Αίγινα του Γιάννη Μόραλη» που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην Αίγινα.

Το αφιέρωμα στον Γιάννη Μόραλη για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή του θα διαρκέσει έως τις 19 του μηνός, περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων και είναι ενταγμένο στο πλαίσιο της 8ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας (15-18 Σεπτεμβρίου) που διοργανώνει ο Δήμος Αίγινας.

Το κοινό μπορεί να δει συνολικά 40 εξαιρετικά έργα του ζωγράφου που προέρχονται από την Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα, το Μουσείο Μπενάκη, τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου, τη συλλογή της Alpha Bank, τη συλλογή της Πέγκυς Ζουμπουλάκη κ.ά.

Θα παρουσιαστούν επίσης 10 φωτογραφίες του διακεκριμένου Γάλλου φωτογράφου Jean-Francois Bonhomme από τα εργαστήρια του καλλιτέχνη στην Αθήνα και στην Αίγινα. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει τριμελής ομάδα που αποτελείται από τον Γιώργο Καλόφωνο, τη Δάφνη Ζουμπουλάκη και τη Βάσω Καλουδιώτη.

Τα εκθέματα θα στεγαστούν σε δύο χώρους. Στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο θα εκτεθούν έργα μεγάλων διαστάσεων, όπως η εμβληματική «Πανσέληνος Μ’» (1977-79) και η «Χαραυγή» (1988). Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας, μικρότερα έργα, προσχέδια, σπουδές, σχέδια και σπάνια χαρακτικά του Γιάννη Μόραλη θα βρίσκονται σε διάλογο με τα εκθέματα του μουσείου.

Παράλληλα, στο κέντρο της πόλης, στον Πύργο του Μαρκέλλου θα παρουσιάζονται σχέδια, πολλαπλά, εκδόσεις καθώς και έργα μαθητών και φίλων του Μόραλη (επιμέλεια: Βάσω Καλουδιώτη, Ίρις Κρητικού).

Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα έργα του μεγάλου ζωγράφου οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες που συρρέουν κάθε χρόνο στην Αίγινα για την κορυφαία εμπορική και πολιτιστική εκδήλωση του νησιού.

Moralis Aegina