Παλαιότερες


Χρήστος Γ. Λάζος: Τόποι και νόστος. Η ζωγραφική του Χρόνη Μπότσογλου

Την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Τόποι και νόστος - Η ζωγραφική του Χρόνη Μπότσογλου» του Χρήστου Γ. Λάζου, εκδόσεις Εστία. Για το βιβλίο, θα μιλήσουν ο Διονύσης Καψάλης (συγγραφέας – διευθυντής ΜΙΕΤ), ο Αλέκος Λεβίδης (ζωγράφος)… συνεχίζεται »


Νέκυια: Τι γίνεται ο άνθρωπος «μετά».

Μετά τι ζωή, τι; Υπάρχει ενδιάμεσο και ανάληψη; Επιστροφή υπάρχει; Η μελαγχολία του τέλους Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή είναι ο θάνατος; Γιατί υπάρχει τέλος; Τι μεγαλώνει την ιδέα της ζωής; Μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στη… συνεχίζεται »


Ο Χρήστος Χωμενίδης εν μέσω δύο πινάκων

Την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 8 μ.μ. ο Χρήστος Χωμενίδης, εμπνεόμενος από τους πίνακες Μοντέλα στο ατελιέ και Αγορά του Αλέκου Βλ. Λεβίδη, θα επιχειρήσει ένα one-man show, ή αλλιώς, να μετατρέψει τις εικόνες του ζωγράφου σε λέξεις και να τις απευθύνει… συνεχίζεται »


Συζήτηση με τον Αλέκο Λεβίδη

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο «Συζήτηση με τον Αλέκο Λεβίδη». Ο Διονύσης Καψάλης, Διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης και ο Νικόλαος Π. Παΐσιος, συνεργάτης του Μουσείου Μοενάκη, θα συνομιλήσουν με… συνεχίζεται »


Ακτογραφίες

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 7μ.μ., στο πλαίσιο της έκθεσης του Κώστα Παπανικολάου: Ανα-δρομή στη Φωκίωνος Νέγρη 16, η αρχιτέκτων και αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών Δήμητρα Κατσώτα θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ακτογραφίες». Η Ελληνική ακτογραμμή, αποτελεί αντικείμενο κατοίκησης και… συνεχίζεται »