Ο Φάνης Παρασκευουδάκης γεννήθηκε το 1981 στα Χανιά. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (2000-2006) με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου, απ΄όπου αποφοίτησε με άριστα.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ο Φάνης είναι ένα χοντροκέφαλος. Αντί να κάνει ό,τι οι περισσότεροι έξυπνοι κάνουν, ο Φάνης επιμένει να ζωγραφίζει και μάλιστα ζωγραφίζει με ψιλό πινέλο.

Όταν άλλοι με τα προγράμματα ανταλλαγών πηγαίνουν έξω και κατεβάζουν τα… δηλαδή ξιπάζονται μπροστά στη σοφία των ξένων εταίρων μας, ο Φάνης απλώς άλλαξε τις κορνίζες του, γιατί κατάλαβε ότι έτσι που το θέτουνε, το ζήτημα μπαίνει στη συσκευασία (!) αλλάζοντας φυσικά όλο το νόημα των εικόνων του. Δηλαδή έγινε ένα συνολικό εικαστικό αντικείμενο το έργο του, πράγμα που αλλάζει και το νόημα, από το να έμενε απλά μια επίπεδη ζωγραφισμένη επιφάνεια. Και αυτή είναι η ουσία της «μετά ποπ» αντίληψης για έναν άνθρωπο που πίστεψε ότι στην κοινωνική ζωή υπάρχουν αξίες.

Ο Φάνης Παρασκευουδάκης, αυτός ο χαμογελαστός γίγαντας με το φιλικό χαμόγελο σε όλους, είναι αυτός που δίχως κόμπλεξ, εικονίζοντας μόνο τη δική του αλήθεια, ήδη είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός καλλιτέχνης της ζωγραφικής αναπαράστασης.

Υ.Γ. Μόνο οι χοντροκέφαλοι και ονειροπαρμένοι αντέχουν στον δύσκολο χώρο της τέχνης.

Χρόνης Μπότσογλου
Ζωγράφος